Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler

1 lt Et Suyu

3 Yemek Kaşığı Un

2 Yemek Kaşığı Yoğurt

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Limon Suyu

2 Yumurta Sarısı

1 Su Bardağı Süt

1 Kahve Kaşığı Pulbiber

Süsleme için: Kruton Ekmek

Yemeğin Tarifi

Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.

Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.

Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>