Malzemeler
2 adet domates
2 adet kırmızı sivri biber
2 adet yeşil sivri biber
2 adet havuç
1 su bardagı yoğurt
Yarım su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Yarım demet maydanoz
Yemeğin Tarifi
Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.
29 Ocak 2010 Cuma
Taze Tarhana Çorbası
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
tarhana çorbası,
tarhana nasıl pişirilir,
tarhana yemeği,
taze tarhana,
Taze Tarhana Çorbası,
Taze Tarhana Çorbası resimleri,
Taze Tarhana Çorbası tarifleri,
taze tarhana nasıl bilinir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder