Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Taze Tarhana Çorbası

Malzemeler

2 adet domates

2 adet kırmızı sivri biber

2 adet yeşil sivri biber

2 adet havuç

1 su bardagı yoğurt

Yarım su bardağı un

5 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yeteri kadar tuz

Yarım demet maydanoz

Yemeğin Tarifi

Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın.

Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>