Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Ocak 2010 Cuma

Tavuklu Dumpling Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler

225 gr Tavuk Kıyma

1 Diş Sarmısak

1 Çorba Kaşığı Soya Sosu

2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz

1 Çay Kaşığı Şeker

2 Adet Yumurta Akı

4 Su Bardağı Tavuk Suyu

1 Adet Yufka

2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)

Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.

Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>