Malzemeler
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.
29 Ocak 2010 Cuma
Tavuklu Dumpling Çorbası (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
dumpling çorba,
dumpling çorbası nasıl yapılır,
dumpling nedir,
Tavuklu Dumpling Çorbası,
Tavuklu Dumpling Çorbası resimleri,
Tavuklu Dumpling Çorbası tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder