Malzemeler
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi
Yemeğin Tarifi
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.
27 Ocak 2010 Çarşamba
Karalahana Çorbası (6 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
kara lahana çorbası resimleri,
Karalahana Çorbası,
karalahanaikaralahana nedir,
kırmızı lahana,
resimli karalahana çorbası tarifleri,
siyah lahana
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder