Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Elmalı Malibu Güzeli


malzemeler:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 7 adet elma
  • 1 yemek kaşığ tarçın
  • 1-2 adet muz
  • krem için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 pk.vanilya
  • üzerine:
  • 3 adet yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
hazırlanması:

  1. elmaları küp küp doğrayıp üzerine şekeri koyup kısık ateşte ezilmeden pişirilir.pişince üzerine tarçın eklenip borcama dökülür.üzerine muz dilimlenerek konulur.krema malzemesi vanilya hariç bir kapta iyice çırpılıp karıştırarak pişirilir.
  2. en son vanilya ilave edilir. krema biraz ılınınca muzların üzerine dökülür.yumurta akı ve şeker bir kabın içinde köpük köpük olana kadar iyice çırpılır ve kremanın üzerine dökülür.
  3. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.soğuyunca buzdolabına konup 1-2 saat bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>