malzemeler:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 7 adet elma
- 1 yemek kaşığ tarçın
- 1-2 adet muz
- krem için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 pk.vanilya
- üzerine:
- 3 adet yumurta akı
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- elmaları küp küp doğrayıp üzerine şekeri koyup kısık ateşte ezilmeden pişirilir.pişince üzerine tarçın eklenip borcama dökülür.üzerine muz dilimlenerek konulur.krema malzemesi vanilya hariç bir kapta iyice çırpılıp karıştırarak pişirilir.
- en son vanilya ilave edilir. krema biraz ılınınca muzların üzerine dökülür.yumurta akı ve şeker bir kabın içinde köpük köpük olana kadar iyice çırpılır ve kremanın üzerine dökülür.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.soğuyunca buzdolabına konup 1-2 saat bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder