Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Lahanalı Köfte (4 Kişilik)

MALZEMELER

LAHANA İÇİN

3 Domates

1 Soğan

1 Tatlı Kaşığı Margarin

400 gr Lahana

150 ml Su

150 gr Süt Kreması

Tuz

KÖFTE İÇİN

2 Dilim Bayat Ekmek

Tuz

1 Soğan

500 gr Kıyma

1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ

1 Yumurta

1 Tatlı Kaşığı Hardal

Kırmızı Tozbiber, Karabiber

Kızartmalık Yağ


HAZIRLANIŞI


Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın.

Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin.

Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>