Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

22 Şubat 2010 Pazartesi

Yerelması Çorbası

Y_corba

Malzemeler:
  • yaklaşık 750gr yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç, küp küp doğranmış
  • yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
  • yaklaşık 1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • limon
Hazırlanması:
  1. Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun.
  2. Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
  3. Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>