Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kütahya Köftesi (6 Kişilik)

MALZEMELER

2 Çorba Kaşığı Tarhana

2 Çorba Kaşığı Kıyma

1 Çay Bardağı Bulgur

1 Çay Kaşığı Karabiber

Yeterli Miktarda Tuz

1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber

1 Çay Kaşığı Nane

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Kase Yoğurt


HAZIRLANIŞI



Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.

Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>