Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Zeytinli Ekmekler

Zeytin

10 adet
malzemeler:
  • 275gr un
  • 50gr tam buğday unu
  • 6gr toz maya (ben 1 paket yaş maya kullandım)
  • 2,5 ml tuz
  • 210ml ılık su
  • 15ml zeytinyağı
  • 115gr doğranmış siyah+yeşil zeytin
isterseniz tam buğday unu miktarını arttırabilir veya fındık / antep fıstığı ekleyebilirsiniz.
türk ve amerikan ölçüleri için notlar:
  • 275gr un= ~2 su bardağı veya 2,5 cup
  • 50gr tam buğday unu= ~ yarım su bardağı veya 1/2 cup
  • 2,5 ml tuz= yarım tatlı kaşığı veya 1/2 tsp
  • 210ml ılık su= 3/4 su bardağı veya 1 cup
  • 15ml zeytinyağı= 1 yemek kaşığı
  • 115gr doğranmış siyah+yeşil zeytin= ~1 su bardağı veya 1 cup
hazırlanması:
  1. yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin.  unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün. zeytinyağı ekleyerek yoğurmaya başlayın. toz maya kullanıyorsanız unları, tuzu ve mayayı karıştırın. ılık suyu ve zeytinyağını ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.  8-10 dakika yoğurup yağlanmış bir kalıba alın. üzerini hafif yağlanmış bir streçle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  2. hafif unlamış tezgahta yoğurun. arada zeytinleri serperek yoğurma işlemine devam edin. hamuru 5 dakika dinlendirip oval bir şekil verin. veya 10 parçaya ayırıp hepsini yuvarlayın.  oval yaptıysanız üzerine keskin bir bıçakla 6 kesik yapın. yuvarlak minik ekmekler yaptıysanız üzerlerine keskin bir bıçakla haifiçe artı işareti yapın. üzerini tekrar kapatıp yarım saat dinlendirin.
  3. fırını 200C/400F/Gas 6 ayarına getirin. ekmeklerin üzerine zeytinyağı sürüp 35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>