Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Soğanlı Fransız Ekmeği

Malzemeler

1 su bardağı sut
1/2 su bardağı su
3 tatlı kasığı kuru maya
4 tatlı kasığı seker
1 tatlı kasığı tuz
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kasığı sirke
4 su bardağı un
1/2 su bardağı doğranmış soğan
5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 yemek kasığı margarin

Hazırlanışı

1. Öncelikle ilik sut ve su karışımına maya ve sekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz
2. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 1 saat bekliyoruz.
3. Bu arada 2 kasık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavuruyoruz.
4. Kabaran hamuru mardana ile acıyoruz, içini hafif yağlayarak harcımızı koyuyoruz ve rulo seklinde sarıyoruz
5. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve hamurun iki katına çıkması için bekliyoruz.
6. 260 derece fırında hamur altın sarisi renk alana dek pişiriyoruz. Fırının bu kadar sıcak olmasına şaşırmayın. Bu ekmeğin özelliği harlı ateşte hızla pişmesidir. Böylece çok daha lezzetli oluyor.
7. Sıcak ekmeğin üzerine tereyağı surun ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>