Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

22 Şubat 2010 Pazartesi

Yumurtalı Ekmek

Ekmek
Orta boy
Malzemeler
  • 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
  • su
  • 500g 4,5 bardak un
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz instant maya

Hazırlanması:


  1. Yumurtaları bir ölçü kabına koyup 300ml 1 + 1/3 (üçte bir) bardak olana kadar su ekleyin. (Ben rondonun kabında ölçtüm) Hafifçe karıştırıp ekmek makinesinin kabına dökün.
  2. Üzerini kaplayacak şekilde unu serpin. Karşılıklı köşelere tuz ve şekeri dökün. Diğer köşeye yağı koyun. Ortasını hafif açıp mayayı dökün. Normal ayarda pişirin. (Ben üzeri iyi kızarmış seçtim, 3 saat 20dak. sürdü.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>