Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

23 Şubat 2010 Salı

Humus

Hummus

Malzemeler:
  • 1.5 bardak nohut
  • yarım bardak tahin
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 limon
  • tuz
  • üzeri için zeytin, turşu, maydanoz
Hazırlanması:

  1. Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
  2. İyice haşlanıp kabukları alınır.
  3. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür.
  4. Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur.
  5. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
  6. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
(ben pulbiberi yağla kızdırdım, içine biraz fıstık ekleyip humus'un üzerine gezdirdim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>