
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı tam buğday unu + beyaz un karışımı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurtanın sarısı
- bir kase kaynar su
Hazırlanması:
- Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın.
- Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın.
- Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp su-süt-şeker karışımını boşaltın. Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin.
- Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
- Fırını 200C'ye getirin. Bir saat sonunda hamuru tekrar hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin. (Ben somun şekli verip üzerine çizikler attım.)
- Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşesine koyun. Fırın kapağını kapatın.
- 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200C'ye getirin. Ekmeğinizin içi pişene kadar fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder