Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

23 Şubat 2010 Salı

Tam buğday unlu ekmek


Tam_bugday_unlu_ekmek2

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı tam buğday unu + beyaz un karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın sarısı
  • bir kase kaynar su
Hazırlanması:

  1. Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın.
  2. Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp su-süt-şeker karışımını boşaltın. Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin.
  4. Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  5. Fırını 200C'ye getirin. Bir saat sonunda hamuru tekrar hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin. (Ben somun şekli verip üzerine çizikler attım.)
  6. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşesine koyun. Fırın kapağını kapatın.
  7. 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200C'ye getirin. Ekmeğinizin içi pişene kadar fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun.
* Instant maya yerine 42gr yaş veya 3 tatlı kaşığı toz maya kullanabilirsiniz. Eğer onları kullanacaksanız önce mayayı su-süt-şeker karışımında eritin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>