Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Biberli Ekmek

Soğanlı peynirli ekmek

malzemeler:
  • 2 adet ekmek hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • 150-200g beyaz peynir
  • susam
hazırlanması:
  1. büyük yuvarlak borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın. yayarken hamur geri ortada toplanabilir. siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin.  açık kalan yerler olursa sorun değil kabarınca çok belli olmayacak.
  2. fırını 200C'ye getirin. yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.  pulbiberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. (peynirin bir ölçüsü verilmemişti ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim). altını kapatıp susamı ekleyin.  bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın.  (isterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz.)
  3. borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz.
  4. ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın. ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız! teşekkürler gülay hanım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>