Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

23 Şubat 2010 Salı

Cevizli Ekmek

Cevizli_ekmek_1


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 40gr yaş maya
  • 3 su bardağı kepek unu
  • 1,5 su bardağı beyaz un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • susam
Hazırlanması:

  1. Mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin.
  2. 3 su bardağı kepek unu, beyaz un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi ve çeyrek su bardağı üzümü kuruüzümü ilave edin. Mayalı suyu ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin.
  3. Malzemeleri elinizle karıştırıp, yoğurun. Hamuru ılık bir yerde yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda hamuru tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak form verin. Üzerine bolca susam serpin. (susam serpecekseniz önceden hamurun üzerini yağlayıp sonra susam serpmekte fayda var)
  4. Hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dak. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>