Hamur Malzemeleri:
100gr soğuk margarin
2 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır bir hamur elde etmek isterseniz yoğurt yerine buzlu su)
Margarini unla mıncıklayarak unufak hale getirin.
Yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış 21cmlik kalıbınıza (veya minik kalıplara) yayıp pişirin. (benim tamamen pişirdiklerim sonradan ıspanak ilavesiyle tekrar pişirince biraz kuru oldular bu yüzden ön pişirmeyi çok uzun tutmamakta yarar var.)
İç Malzeme
1 orta boy soğan
mantar, arzuya göre
1 kg ıspanak
tuz karabiber
beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un, silme
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Soğanı mantarla kavurup mantar suyunu çekene kadar pişirin, yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir ekleyin.
Unu sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişirerek beşamel sos elde edin.
Kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp sos kızarana kadar pişirin.
27 Şubat 2010 Cumartesi
Ispanaklı Kiş
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
hamur işleri,
Ispanaklı Kiş,
ıspanaklı kiş resimleri,
ıspanaklı yemekler,
kiş nasıl pişirilir,
kiş nasıl yapılır,
kiş nedir,
kişler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder