Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Şubat 2010 Cumartesi

Pileli Börek

Malzemeler: 4 adet yufka.

Harç için: 1,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı.

İç malzemesi: 200 gr beyaz peynir, 5-10 dal doğranmış maydanoz.

Yapılışı:
1 adet yufkayı fırın pişirme kâğıdının üzerine serin. Hazırladığınız harç karışımını yufkanın üzerine bolca sürün. Hazırladığınız peynir içini dörde ayırın. Dörtte birini yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı her iki ucundan birbirine doğru büzün, ortadan kesmek suretiyle tepsiye yerleştirin. (Böreğin ebadı tepsiye uzun gelecektir.) Diğer yufkalarda da aynı işlemi uygulayın. Kalan sütlü harcı tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün. 200 C derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreği hazırlayıp ertesi gün için pişirmeden buzdolabında bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>