Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

23 Şubat 2010 Salı

Kurutulmuş Domatesli Ekmek

Domatesli_ekmek_1_2


Malzemeler:
  • 40gr kurutulmuş domates
  • 240ml (~1 sb.) ılık  su
  • 140ml (~ 5/8 sb.)  ılık süt
  • 45ml (3 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı
  • 575gr (~ 5 sb.) un
  • 100gr (~ 1 sb.)  tam buğday unu
  • 75gr (~ 1 sb.)  parmesan peyniri (ben çerkez peyniri kullandım)
  • 10ml (2 tatlı kaşığı) tuz
  • 10ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker
  • 7.5ml (1+ 1/2 tatlı kaşığı instant maya)
Hazırlanması:

  1. Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar ılık  su ilave edin. 15 dakika sonra domatesleri çıkarıp (suyu dökmeyin) küçük küçük doğrayın. Domatesli suyu bir su bardağına tamalamak için gerekiyorsa ılık su ekleyin.
  2. Ekmek makinesine suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin. Unları, sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ilave edin. Peyniri, tuz ve şekeri - ayrı kenarlarda duracak şekilde - ekleyin. Unun ortasını hafifçe çukurlaştırıp -sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar- mayayı serpin.
  3. Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında çalıştırın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin.  Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>