Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kudret topu

MALZEMELER

1 su bardağı irmik

1 su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı tarhana

1 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı kıyma

1 çay kaşığı kırmızı biber

2 yemek kaşığı margarin

2-3 diş sarımsak

göz kararı tuz

1 kase yoğurt


HAZIRLANIŞI


Soğanı kıyın, mixere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta, kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak

10-15 dakika kaynatın.

Sos hazırlanışı :

Sarimsaği ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış. Son olarak margarin ile kırmızı pul biberi kavurup köftelerin üzerine dökün. Bu yemek Malatya ilimize aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>