Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

tuhurje

Tuhurje


2 adet
malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 150gr tereyağı
  • 20gr yaş maya
  • ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • üzerine: 1 yumurtanın sarısı, çörek otu
hazırlanması:
  1. mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin.
  2. unu tuz ile karıştırın. ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün. yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın. hamuru 10 dakika dinlendirin. bu arada tereyağını eritin.
  3. hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın.
  4. yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün. yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın. ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak  bir beze haline getirin.   bu bezeyi bir kenara koyun. diğer bezeyi de aynı şekilde yapın.
  5. ilk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30cm çapında açın.  tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin. uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın.
  6. üzerine yumurta sarısı sürün. çörek otu ile süsleyin. ikinci bezeye de aynı işlemi uygulayın. önceden ısınmış 200C'de fırında pişirin. sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>