Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Şubat 2010 Cumartesi

Kolay Sarıyer Böreği

Malzemeler

4 adet yufka

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağından biraz az sıvıyağ

1 yumurta

İç malzeme

Yarım çay bardağı zeytinyağı

500gr kıyma

1 avuç kuş üzümü

1 avuç dolmalık fıstık

4 adet kuru soğan

1 çay bardağı doğranmış maydanoz

1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber

Tuz



















Hazırlanması:

Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.

Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.

Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>