Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

23 Şubat 2010 Salı

Çiftlik Evi Ekmeği

Ekmek_1

Ölçüler ekmek makinesinin su bardağı, yemek kaşığı ve çay kaşığına göredir.
Malzemeler:
  • 420 ml/ 1 + 3/4 su bardağı ılık su
  • 600gr/ 5 + 1/4 su bardağı un
  • 75gr/ 3/4 su bardağı tam buğday unu (ben kepekli un kullandım)
  • 30ml/ 2 yemek kaşığı süt tozu
  • 10ml/ 2 çay kaşığı tuz
  • 10ml/ 2 çay kaşığı toz şeker
  • 25gr/ 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7,5ml/ 1+ 1/2 çay kaşığı instant maya
Hazırlanması:

  1. Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün. Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin. Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün.
  2. Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın. Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın. Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin. Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın.
  3. Program bitince kabı makineden çıkartın. 10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>