Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

22 Şubat 2010 Pazartesi

İtalyan Ekmeği

Italyan_ekmegi

Malzemeler:
  • 1 + üçte bir su bardağı ılık su
  • 1 + yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1 + yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket (8-10gr) instant maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
Hazırlanması:
  1. Hamur malzemelerini karıştırarak hafif elinize yapışan bir ekmek hamuru hazırlayın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. (Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinanızın sırasına göre kabınıza koyun ve hamur ayarında çalıştırın.)
  2. Italyan_ekmegi3
    Sürenin sonunda ekmeğinizi makinadan veya dinlendirdiğiniz kabın içinden çıkartıp (hamur kaba yapışabilir, sorun değil) hafif unlanmış tezgaha alın. Çok az yoğurup hamuru 2 parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçaya elinizle dikdörtgen olacak şekilde açıp uzun köşeleri birbiri üzerine katlayın.
  3. Fırın tepsinize 2 yemek kaşığı mısır ununu serpin. Ekmek hamurlarını katladığınız yeri alta gelecek şekilde tepsiye alın. Üzerlerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin. 40 dakikanın sonunda bezi kaldırın. Fırını 190C'ye getirin. Arka köşelerinden birine fırına dayanıklı bir kap içinde kase kaynar su koyun. Yumurtayı suyla çırpıp fazla bastırmadan ekmeklerin üzerine sürüp fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
    Italyan_ekmegi2
    Piştikten sonra çıkarıp tekrar üzerlerine bezi örtün. Bir müddet bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>