Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

25 Şubat 2010 Perşembe

Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)


Malzemeler 
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon


Yemeğin Tarifi  
Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün. Krebin iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın. Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın.

Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın. Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün. Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dilimleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>