Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Şubat 2010 Cuma

Ekmek Makinasında Pizza

2

Hamur Malzemeleri:
Ölçüler makinanın bardak ve kaşık ölçülerine göre (bir bardak 240ml)
  • 140ml (yarım su bardağından biraz fazla) su
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım tatlı kaşığı instant maya
İç Malzemeleri:
  • 3 yemek kaşığı domates salçası (varsa güneşte kurutulmuş domates ezmesi)
  • 150gr örgü peyniri, dilimlenmiş (veya kaşar peynir)
  • 4 domates (veya 7-8 kiraz domates)
  • 50gr pastırma
  • 1 parmak sucuk, küp küp doğranmış
  • 50gr beyaz peynir, ufalanmış
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:
  1. Su ve zeytinyağını makinanızın kabına koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde unu serpin. Tuz ve şekeri karşılıklı köşelere dökün. Ortasını biraz açıp mayayı serpin. Makinanızı hamur ayarına getirin. (yaklaşık 1 saat 10 dakika)
  2. Pizza tepsinizi (30cm çapında) yağlayın. Hamurunuz hazır olunca makinadan çıkartın. Hafifçe yoğurun. Fırını 220C'ye getirin. Hamuru tepsinizin ölçüsüne göre açın. Tepsiye yerleştirip üzerine ezmeyi sürün. Örgü peynirilerin üçte ikisini üzerine yayın. Domates, pastırma, sucuk, kalan örgü peyniri ve beyaz peyniri serpiştirin. Zeytinyağını üzerine gezdirip eski kaşarı üzerlerine serpin. Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Fırında 15-20 dakika pişirin. Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>