Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Biberiyeli ve Parmesanlı Focaccia

foccacio2

malzemeler:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya (42g)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı parmesan peyniri
  • biberiye
  • taze çekilmiş karabiber
hazırlanması:
1. mayayı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ılık suda eritin. 4 su bardağı unu ve 2 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kapta karıştırın. ortasını havuz gibi açıp eriyen mayayı dökün. bir yandan azar azar (hamur kıvama gelene kadar) zeytinyağı ekleyip yaklaşık 10 dakika yoğurun.
2. kabın üzerini streçleyip oda sıcaklığında 3 saat bekletin.
3. 3 saat sonunda 2-3 dakika daha yoğurun ve yağlı kağıt serili (veya yağlanmış) bir fırın tepsisine hamuru yayın. bir elinizin parmak uçlarıyla hamura bastırın. (parmaklarınız hamurun altındaki tepsiye ulaşmalı)
4. hamurun üzerine zeytinyağını, parmesan peynirini, biberiyeyi ve karabiberi serpip önceden ısıtılmış 200C fırında 20-25 dakika pişirin. fırının kapağı aralık olacak şekilde soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>