Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Mercimek Köftesi (8 Kişilik)

MALZEMELER

1 Su Bardağı İnce Bulgur

2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

4 Su Bardağı Su

2 Çay Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Pul Biber

5 Çay Kaşığı Kimyon

1 Demet Yeşil Soğan

1 Demet Maydanoz

3 Çay Kaşığı Salça

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Soğan

HAZIRLANIŞI

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>