MALZEMELER
1/2 kg az yağlı dana (veya koyun) kıyması
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet bayat ekmek içi
1 demet maydanoz
biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğrun. Daha sonra küçük köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın. Bu şekilde servis yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz, köfteleri kaynar et suyuna batırıp çıkarttıktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.
17 Şubat 2010 Çarşamba
Kırıkağaç Köftesi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Kırıkağaç Köftesi,
köfte,
köfteler,
meşhur kırkağaç köfteleri,
yöresel köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder