Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kırıkağaç Köftesi

MALZEMELER

1/2 kg az yağlı dana (veya koyun) kıyması

1 adet soğan, rendelenmiş

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet bayat ekmek içi

1 demet maydanoz

biber

tuz

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğrun. Daha sonra küçük köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın. Bu şekilde servis yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz, köfteleri kaynar et suyuna batırıp çıkarttıktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>