Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kütahya Köftesi

MALZEMELER

1 çay kaşığı nane

2 çorba kaşığı kıyma

1 çay bardağı bulgur

2 çorba kaşığı tarhana

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1,5 su bardağı yoğurt

tuz

4 kişilik

HAZIRLANIŞI


Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı ilave edin. Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın. Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün.Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>