Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Şubat 2010 Cuma

Kestaneli Toplar

Kestanelitoplar
Malzemeler:
  • 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
  • 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
  • 1 portakalın suyu
  • 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
  • 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
  • yarım çay bardağı süt
üzeri için:
  • eritilmiş çikolata
  • antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:
  1. Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
  2. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>