Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Şubat 2010 Cumartesi

Patatesli Börek

12 adet

Malzemeler:

4 adet yufka

12 adet milföy

1 çay bardağı süt

yarım yemek kaşığı sıvıyağ

üzerine, yumurta sarısı

Tavuklu iç malzeme:

2 adet tavuk bonfile, doğranmış

11 adet mantar, doğranmış

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı bezelye, haşlanmış

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

tuz

Patatesli iç malzeme:

200-300gr kıyma

1 adet kuru soğan

1-2 adet patates

tuz

karabiber

Tavuklu için hazırlanması:

Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.

Patatesli için hazırlanması:

Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.




















Böreğin hazırlanması:

4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.

Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.

Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>