Çift Çekirdekli Ekmek

Malzemeler:
- 1 + 1/3 (üçte bir) bardak su
- 4 + 1/2 (yarım) bardak un
- 1 + 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz instant maya
- 2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
- 2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
Hazırlanması:
- Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.
- Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.
- Normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin. Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın. Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın. (Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder