Malzemeler:
1 bardak 240ml
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı + 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- Fırını 200C'ye ısıtıp kapatın. Geniş bir kabın içinde ılık su, maya, tuz, yağ, şeker ve 2 su bardağı unu karıştırın. Kabınızın üzerini streçleyip fırında karışım 2 katı olana kadar bekletin.
- İki katına çıkınca azar azar 2 su bardağı unu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaseye alıp çevire çevire her yanının yağlanmasını sağlayın. Üzerini örtüp tekrar fırına alıp iki katı kabartın.
- Hamuru hafifçe yoğurup ekmek şekli verin ve dikdörtgen kek kalıbınıza yerleştirip kapalı fırınınızda kabartın. 175C'de 35-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra bir beze sararak ılıtın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder