5 kişilik
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
tuz
Hazırlanması:
Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
27 Şubat 2010 Cumartesi
Yaz Böreği
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
börek çeşitleri,
börek resimleri,
börek tarifleri,
hamur işleri,
Yaz Böreği,
yaz böreği resimleri,
yaz böreği tarifleri,
yaz börekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder