Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Şubat 2010 Cumartesi

Yaz Böreği

5 kişilik

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru

1 adet iri havuç

2 adet orta boy patates

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

1 adet yumurtanın akı

tuz



















Hazırlanması:

Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.

4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>