Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kuru Köfte (8 Kişilik)

MALZEMELER

Karabiber

1 kg. köftelik kıyma

1 tatlı kaşığı kimyon

2 adet haşlanmış patates

1 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

1 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek

2 su bardağı sıvı yağ

Tuz

HAZIRLANIŞI



Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şeklinde yuvarlayın.

Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kuru köfteleri soğuk olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>