Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kızartma Köfte

MALZEMELER

250 gr kuzu kıyma

250 gr sığır kıyma

3 su bardağı zeytinyağ

2 dilim bayat ekmek içi

1 adet havuç, rendelenmiş

1 adet kabak, rendelenmiş

1 demet maydanoz

2 adet yumurta

1 adet domates

1 adet yeşil soğan, rendelenmiş

2 adet dolmalık yeşil biber, rendelenmiş

1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi

150 gr galeta unu

tuz, biber

HAZIRLANIŞI

Kıyma, yumurtalar, rendelenmiş havuç, kabak, soğan, biber, bayat ekmek içi, kabuğu ve çekirdekleri çıkartılıp küp küp doranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi karıştırın. Bu kanşıma kaşar ilave edip iyice yoğurun. Kıymayı yuvarlak toplar haline getirin, galeta ununda yuvarlayıp, bir tencere içinde kızgın yağda kızartın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>