Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Mercimek köftesi

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

3 kase köftelik bulgur

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

4 çorba kaşığı zetinyağı

3 adet orta boy soğan

5 adet yeşil soğan

½ demet maydanoz

½ demet dereotu , yada nane (isteğe bağlı )

tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

HAZIRLANIŞI


Kırmızı mercimekleri haşladıktan, sonra tepsiye konan bulgurun üzerine suyu ile birlikte dökün.

Üzerini örterek bir süre bekletin.

Kalın dipli bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ilave edin.

Daha sonra baharatlarla birlikte bulgura ilave edip iyice yoğurun.

Kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın.

Bir süre daha yoğurduktan sonra avuç içinde köfte şeklini verin.

Servis tabağına alınp turşu yada kıvırcık salata ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>