Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Şubat 2010 Çarşamba

Çekirdekli Kolay Ekmek

malzemeler:
  • 1  su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı çavdar unu
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1/4 su bardağı kabuksuz ay çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz














hazırlanması:
  1. fırınınızı 175C'de  ısıtın. bütün kuru malzemeyi bir kapta karıştırın.
  2. yumurtayı çırpın. içine yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
  3. yumurtalı karışımı kuru malzemeye ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış tepsiye koyun (dikdörtgen borcama da olabilir)  ve 50 dakika kadar pişirin.
  4. hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>