Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Ocak 2010 Pazar

Acılı Karnabaharlı Makarna


Malzemeler:

225gr kalem (penne) makarna

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 kuru soğan, yemeklik doğranmış

3 sarımsak, kıyılmış

3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla

1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış

yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)

3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

tuz ve elde çekilmiş karabiber

Hazırlanması:
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.

Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar -~7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha -~5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar -5 veya 7 dakika- pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.

Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>