Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Ocak 2010 Pazar

Kafesli Pilav - 6 kişilik


Malzemeler
1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir

1 yemek kaşığı çorbalık fıstık

1 çay kaşığı tarçın

1,5 su bardağı sıcak su

3 yaprak milföy hamuru

Tuz, karabiber



Hazırlanması:

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.

Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.

Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.

İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>