- 4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin.
- Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın.
- Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun. 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın. 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine koyup biraz pişirin.
- Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün. Yarısına az zağferan (safran) koyun. Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun.
5 Mart 2010 Cuma
Büryani Pilav
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
büryan,
büryani,
büryani pilav,
değişik pilav,
değişik pilavlar,
pilav çeşitleri,
pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder