Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

5 Mart 2010 Cuma

Büryani Pilav

Buryani_pialvi

  1. 4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin.
  2. Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın.
  3. Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun. 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın. 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine koyup biraz pişirin.
  4. Pirinçe  tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün. Yarısına az zağferan (safran) koyun. Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>