Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Mart 2010 Cumartesi

Yalancı Alman Pastası

Malzemeler (10 kişilik):
3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
2 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı tuz
Kreması için:
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Üstü için:
Reçel suyu
Kıyılmış fındık
Kıyılmış fıstık

Yapılışı:
Mayayı yarım su bardağı suda yarım çorba kaşığı şeker ve bir fiske tuz ilave ederek ıslatın. Unun ortasını açıp yumurta, yağ, 1,5 kaşık şeker ve ıslatılmış mayayı katarak yumuşakça bir hamur yapın. Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar bekletin, iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak hafif yassıltın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip bir misli daha büyüyünceye kadar mayalandırın. Orta ısılı fırında pişirin. Krema malzemelerini karıştırarak hazırlayın. Koyulaştıktan sonra altını kapatıp soğutun. Pişen hamurları enine ikiye kesip aralarına pasta kremi koyarak kapatın. Üzerine reçel suyu sürüp kıyılmış fındıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>