Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mart 2010 Salı

ET SALATASI (Fleischsalat)

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1/2 kilo rosto veya haşlanmış dana eti
100 gram jambon,
100 gram füme dil,
2 patates,
3 kornişon,
1 limon,
1 kaşık hardal,
1 kaşık kapari,
1 taze yeşil soğan,
2 yumurta,
2 elma,
yeteri kadar tuz ve zeytinyağı.

Yapımı:

Bir yumurta sarısı, yarım limon suyu, tuz ve zeytinyağıyle oldukça kovu bir mayonez hazırlamalı. Buna hardal katıp iyice yedirmeli.
Eti, jambonu ve dili küçük parçalara doğramalı, büyük bir salata kâsesine koymalı. Tuzlu kaynar suda haşlanmış, kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalara doğasnmış patatesi, yıkadıktan sonra kıyılmış kapariyi ve dilimlenmiş elmayla yeşil soğanı katmalı. Karıştırmalı. Üstüne mayonezi yaymalı. Bunun da üstünü dilimlenmiş katı yumurta ve kornişon dilimleri ile süslemeli. Böylece servis yapmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>