Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

11 Mart 2010 Perşembe

Peynirli Bohça Böreği

Bohcaborek_1

Malzemeler:

Hamur malzemeleri:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 10gr kabartma tozu(1 paket)
İç Malzeme:
  • Peynir+maydonoz
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam/ Çörek otu

Hazırlanması:

  1. Belirtilen malzemelerle hamur yapın.Bir süre dinlendirin.Daha sonra 12 bezeye ayırın.
  2. Her bezeyi açılabildiği kadar geniş açın. (Servis tabağı büyüklüğünde)
  3. Bezelerden 3 tanesini sıvıyağ+katıyağ karışımı ile yağlayarak üst üste koyun. 4 bezeyi yarım saat dinlendirin.
  4. Üçerli bezelerden birini dört üçgene bölün. Her birinin ortasına peynirli içten koyun. Her köşesini katlayarak bohça şekli verin. Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Yumurta sarısı sürün, üzerine susam veya çörek otu serpip fırına sürün. 200C de pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>