Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Mart 2010 Çarşamba

Banyolu Börek

Banyolu_borek


Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 kase su
  • iç malzemesi:
  • 250gr beyaz peynir, ezilmiş
  • 1 demet maydanoz, doğranmış
  • üzerine:
  • yumurta sarısı
  • çörek otu
Hazırlanması:
  1. Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
  2. Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.
  3. Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  4. 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>