Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Mart 2010 Çarşamba

Pırasalı ve Havuçlu Börek

Pirasali_havuclu_borek

malzemeler:
  • 4 yufka
  • pırasalı harç:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1kg pırasa
  • 4 havuç
  • 150gr peynir
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yoğurtlu harç:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • üzerine:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • çörek otu/susam
hazırlanması:
  1. pırasaları ve havuçları yıkayın. hepsini ince daireler şeklinde doğrayın.
  2. zeytinyağını ısıtın. öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun.  pırasaları atın. 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın. altını kapatıp soğumalarını sağlayın.
  3. soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin.(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
  4. yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın. yufkaların herbirini altıya bölün. üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. (pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun.)
  5. genişçe sigara böreği gibi sarın. üzerlerine yumurta sarısı sürün. çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>