Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Mart 2010 Cumartesi

ALMAN BİFTEĞİ

MALZEME:
750 gram sığır kıyması
3 adet yumurta
3 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
2 bardak galeta tozu
1 bardak zeytinyağı

hazırlanışıKöftelik Kıyma bu tepsiye konur. Ortası çukurlaştırılır içine iki yumurta sarısı karabiberin hepsi, tuz konur ve en az on dakika yoğrulur. Sonra bu kıyma parçalara ayrılır avuç içinde eze eze yassı birer köfte haline getirilir. Bir tabak içinde bir yumurta çatalla kurula kurula iyice karıştırılır bir kâğıda un diğer kâğıda galeta tozu konur. Köfte halindeki etler evvelâ una sonra yumurtaya sonra da gatela tozuna batınlır. Bu iş yapılırken, bir tavaya konan zeytınyağı iyice kızdırılır hazırlanan köfteler ikişer üçer tane. içine atlır iki tarafı da iyice kızarınca çıkarılıp tabağa alınır etrafı süslenip öylece servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>