MALZEME:
750 gram sığır kıyması
3 adet yumurta
3 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
2 bardak galeta tozu
1 bardak zeytinyağı
hazırlanışıKöftelik Kıyma bu tepsiye konur. Ortası çukurlaştırılır içine iki yumurta sarısı karabiberin hepsi, tuz konur ve en az on dakika yoğrulur. Sonra bu kıyma parçalara ayrılır avuç içinde eze eze yassı birer köfte haline getirilir. Bir tabak içinde bir yumurta çatalla kurula kurula iyice karıştırılır bir kâğıda un diğer kâğıda galeta tozu konur. Köfte halindeki etler evvelâ una sonra yumurtaya sonra da gatela tozuna batınlır. Bu iş yapılırken, bir tavaya konan zeytınyağı iyice kızdırılır hazırlanan köfteler ikişer üçer tane. içine atlır iki tarafı da iyice kızarınca çıkarılıp tabağa alınır etrafı süslenip öylece servis yapılır.
13 Mart 2010 Cumartesi
ALMAN BİFTEĞİ
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
ALMAN BİFTEĞİ,
alman mutfağı,
alman yemekleri,
Almanya Yemekleri,
Avcı Usulü Biftek,
biftek malzemeleri,
dünya mutfağı,
et tarifleri,
et yemekleri,
mutfak,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder