Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Zencefilli Tavuk Tarifi

Malzemeler
  • 1/2 tavuk gogsu kup kup dogranmis
  • 1 bas sogan
  • 2 domates kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis
  • 1 tane taze zencefil ince ince kiyilmis
  • 2 tane biber ince ince kiyilmis


Yapılışı
Tencereye yagi koyup once soganlari, biberleri zencefili ve domatesleri oldurup, tavuklari katiyoruz.Biraz kavurduktan sonra, bir cay bardagi su ekleyip pismeye birakiyoruz.Tavuklar pisince, ince kiyilmis taze zencefil ve kisnis katip agzini kapatiyoruz.Ozellikle pirinc pilaviyla harika oluyor.Yapimi cok kolay ve cok lezzetli.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>