Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

14 Mart 2010 Pazar

Balıklı Patates Köftesi Tarifi

Malzemeler
  • 1/2 kg patates, soyulmuş, dörde bölünmüş
  • Tuz, karabiber
  • 1/2 kg mezgit balığı fileto (derisiz)
  • 3 sap taze soğan (orta boy, ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 adet yeşil sivri biber, çekirdekleri ayıklanmış, kıyılmış
  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • Galeta unu
  • Ayçiçek yağı (kızartma için)


Yapılışı
Patatesleri biraz tuz kattığınız kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün, biraz soğutun.
Patatesleri, küçük parçalara ayırdığınız balıkları, soğanı, biberi, biraz tuz ve karabiber de ekleyerek blenderde iyice çekin.
Patates karışımını derin bir kabın içine alın, iki yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 4 yemek kaşığı galeta unu ekleyin, iyice karıştırın.
Tüm karışımı sekiz eşit parçaya bölün, elle yassı köfteler halinde şekillendirin, kalan yumurtaya banın, galeta ununa bulayın, orta ateşte geniş bir tava içinde kızdırdığınız yağda köfteleri sıkça çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın.
Kızarmış köftelerin fazla yağını kağıt havluya emdirdikten sonra servis tabağına alın, mayonez ve limon eşliğinde servis yapıp nefis lezzeti yaşayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>