Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

14 Mart 2010 Pazar

Domatesli Gulaj Tarifi


Malzemeler
  • 1 kg. dana kuşbaşı
  • 1 demet taze soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt kreması
  • 4 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 400 ml et suyu
  • 500 gr. domates

Yapılışı
Eti kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Soğanları soyun , şerit şerit kesin ve etlerle beraber pembeleştirin.
Kavurduğunuz etlere domates salçasını ve unu ekleyin.
et suyu  ilave edin. Ağzı kapalı olarak
kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin.
Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Taze soğan ve kremayı
işme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katın.
En son domatesleri koyup, ateşten alın. Patates püresi
ile beraber servis yapın. Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>